OM OSS

Waatea är en alternativ stavning av ordet wātea. Det är maori och betyder fri, ren, ledig, öppen, tom, blank, tillgänglig. Precis som det på ett positivt sätt känns efter ett uppfriskande isbad.

Bakom Waatea kallbadtunna står Marie Hasselbom och Hjalmar Fries. Vi har jobbat tillsammans med produktutveckling, tillverkning och försäljning av vattenkar till hästhagar sedan 2002 i företaget ThermoBar. När vi nu kombinerar all vår kunskap och erfarenhet från ThermoBar med passionen för kallbad är resultatet en produkt som redan före lansering har väckt ett stort intresse och fått många beställningar – Waatea kallbadtunna.

Marie Hasselbom är entreprenören som gillar att omsätta en idé kring hur hon kan lösa ett problem i vardagen till en praktisk, användbar produkt. Det var just en sådan idé som gjorde att det första eluppvärmda vattenkaret till hästhagen kom till och det var startskottet för företaget ThermoBar. De senaste åren har Marie badat kallbad i Indalsälven allt oftare, hon har också hållit kurser i just yoga, meditation och kallbad. Hon insåg att det behövdes en kallbadtunna som fungerar året om, det var dags för en ny produkt.
Hjalmar Fries är pensionerad civilingenjör med stor erfarenhet av forskning och produktutveckling av bland annat dränkbara pumpar, omrörare och reningsteknik – en ypperlig kombination när det gäller rent vatten i kar och tunnor utomhus året om. Hjalmar är även Maries svärfar och äventyraren som trivs bra i kajaken på upptäcktsfärd långt ifrån allfarvägarna. 2018 blev han utsedd till Årets äventyrare, och han älskar att bada kallbad.